GEGD collectie

In het project GEGD werden duurzame (Going Eco) en lokaal geproduceerde (Going Dutch) textiele vezels als hennep en gerecyclede denim ontwikkeld met als doel om bruikbare weefsels en breisels te maken, verwerkbaar tot modische en vermarktbare producten. Lees hier meer over dit project in ons vorige blog.

De kracht van het project was de samenwerking en het delen van kennis op ieders gebied. Onderzoekers, studenten en mensen uit de mode industrie hebben samen om de tafel gezeten en elke stap onder de loep genomen. Studenten deden onderzoek naar de technische eigenschappen van vezels en garens en werkte daarbij intensief samen met innovatieve bedrijven (Texperium). Ontwerpers, breiers en wevers (Enschede Textielstad) gingen in gesprek met de hennep teler (Stexfibers). Samen  hebben ze gezocht en gewerkt naar een optimaal duurzaam materiaal.

MOYZO was één van de project partners en heeft de unieke kans om het materiaal, dat beschikbaar is gekomen uit het project, in te zetten en onderdeel te maken van haar duurzame collectie. 

Om de footprint te minimaliseren en de keten uiteindelijk sluitend te krijgen is de collectie zo ontworpen dat alle artikelen direct gerecycled kunnen worden. De uitdaging daarbij was om geen concessies te doen aan design en afwerking. Om toch een mooi passend kledingstuk te maken met een getailleerde belijning, zijn ritsen vervangen door plooien, vouwen en wrap-overs. Vastzittende knopen zijn vervangen door verwijderbare duo knoopjes of lintjes/koord. Patroondelen zijn soms schuin op de draad gesneden om extra ruimte te creëren zodat er geen ritsen of knopen nodig zijn en het lichaam volgend silhouet toch behouden blijft. Voor een mooie afwerking is voering vervangen door brede biezen op vorm, of is het artikel gedeeltelijk gevoerd met de hoofd stof (mono materiaal).

Een aantal artikelen uit deze circulaire collectie is nu ook beschikbaar in het materiaal dat ontwikkeld is uit het project GEGD. Recycled jeans garen is samen met een tencel garen geweven tot een chambray doek en is vanaf nu beschikbaar in onze online store (recycled denim/tencel)

 

                                                         

                                                                                             WRAPP  DRESS

                                                                                            WRAP SKIRT

                                                                   

                                                                                             KITCHEN DRESS

                                                                                              WRAP PANTS

                                                                                              COLBERT

                                                                                             SUN DRESS

                                                                                             SPORTY JACKET

 


Older Post


  • PEyimrUdpkzYx on

    bmgeUtiPr


Laat een bericht achter / Leave a comment