Tencel

         Tencel
                        een prachtige duurzame en innovatieve stof 
Tencel (Lyocell) is een relatief nieuwe stof. De stof heeft de luxe uitstraling van zijde, is zeer sterk en neemt nog beter vocht op dan katoen. Het wordt, net als viscose, gemaakt van cellulose (hout snippers van o.a de eucalyptusboom) en wordt daarom ook wel eens de “nieuwe viscose” genoemd.
Maar het productieproces om tot een garen te komen is veel milieuvriendelijke dan bij viscose. Het hiervoor nodige water en de vaak schadelijke oplosmiddelen worden in een gesloten circuit hergebruikt. Zo wordt het waterverbruik geminimaliseerd en komt er geen vervuild afvalwater terug in het milieu. Het is daarom één van de milieu vriendelijkste stoffen.
Tencel is super zacht en glanzend, heeft de feeling van zijde en valt even soepel als viscose. Je kunt Tencel gewoon op een fijn wasprogramma in de wasmachine wassen en de stof krimpt niet!
De rijke uitstraling van deze stof samen met de stoere touch van de chambray binding maken deze stof geschikt om zowel casual als feestelijk in te zetten. We hebben er daarom veelzijdige modellen van gemaakt, geschikt voor elke gelegenheid.

Older Post Newer Post


  • GabrielCip on

    https://bit.ly/3pqNrie – Meet, be inspired, communicate and continue flirting! Follow the link

    https://bit.ly/3pn28mx – Sex without obligation

    ==@=


Laat een bericht achter / Leave a comment