circulair; op weg naar een circulaire economie

Circulair
In het proces om tot een zo duurzaam mogelijk product te komen gaan we met de nieuwe wollen artikelen nog een stapje verder.
Moyzo kledingstukken zijn duurzaam omdat we uitsluitend natuurlijke (en biologisch afbreekbare) materialen, zoals gecertificeerde biologische katoen en linnen, gebruiken.
Productie is eerlijk en binnen Europa om kwaliteit en footprint te bewaken.
wol
Ook wol is een natuurlijk en duurzaam product en met dit materiaal gaan we nog een stapje verder.
Onze nieuwe wollen modellen zijn  “ready to recycle” zodat afgedankte artikelen makkelijker teruggebracht kunnen worden in de keten en dus nog duurzamer zijn. Uiteindelijk moeten we toch naar een circulaire economie. We beperken daardoor de enorme kleding afvalberg en beperken het verbruik van energie, water, bestrijdingsmiddelen CO2 uitstoot en andere schadelijke hulpstoffen bij de productie van nieuwe stoffen.
Hergebruik van textiel is eeuwenoud maar helaas in de vergetelheid geraakt door de toenemende welvaart en de aanvoer van goedkope textiel uit het verre Oosten. Door de steeds sterkere noodzaak om te verduurzamen is textielrecycling weer onder de aandacht en zijn er weer nieuwe initiatieven om textiel hoogwaardig te recyclen.
Door in het ontwerpproces al rekening te houden met de mogelijkheid tot recycling zijn deze wollen artikelen makkelijker weer tot vezels te verwerken:
° Het materiaal is 100 % zuiver (wol) en er wordt geen gebruik gemaakt van andere materialen zoals voering of een tweede stofsoort.
° Er wordt geen gebruik gemaakt van knopen, ritsen e.a. fournituren die voor recycling verwijderd dienen te worden. De ontwerpen sluiten met afneembare duo knopen ( en dubbele knoopsgaten), stoffen riemen of kiltspelden.
Kortom: Ready to Recycle!

Older Post Newer Post


Laat een bericht achter / Leave a comment